آشنایی با پروسسورها (پردازنده ها)
پروسسورهای INTEL با نام پنتیوم 4 و یا سلرون (Celeron) عرضه می شود، در حالیکه AMD پروسسورهای خود را آتلون (Athlon) و دووران (Duron) مینامد که عمر دووران هم مدتی است سرآمده است. پروسسورها را می توان به 4 دسته تقسیم کرد: معمولا در انتخاب کامپیوتر، فروشنده از سرعت پروسسور می گوید بدون آنکه نامی از سازنده و مدل آن ببرد که انتخاب را مشکل می کند. توجه کنید که پروسسورهای هم سرعت از سازندگان مختلف، ممکن است در یک ردیف کاری نباشند. 1- پروسسورهای ارزشمند امروزی البته اینتل با Pentium 4 Extreme Edition حرف آخر خود را زده است. به جدول زیر و سرعت پروسسورها توجه کنید:
جدول 1) مقایسه CPUهای دو شرکت Intel و AMD 2- پروسسورهای خوب بهترین پروسسورهای 10 ماه گذشته در این ردیف جای دارند. آنهایی که دیگر اولین نیستند اما هنوز خوب هستند. یعنی هر چند سریعترین نیستند اما هنوز با قابلیتهایی خوب، کار می کنند. به جدول زیر و سرعت پروسسورها توجه کنید. در این ردیف آتلون XP و پنتیوم 4 جای دارند.
جدول 2) مقایسه CPUهای دو شرکت Intel و AMD 3- پروسسورهای ارزان پروسسورهای این ردیف شاید دیگر از طرف تولیدکنندگانشان ساخته نشوند اما ارزان هستند و هنوز کار می کنند. دو کلاس کاری در این ردیف وجود دارد:
جدول 3) مقایسه CPUهای دو شرکت Intel و AMD 4- پروسسورهای از رده خارج پروسسورهای این ردیف دیگر از طرف سازنده شان تولید نمی گردد و فقط در مغازه های دست دوم فروشی دیده می شوند. توجه کنید که اینها هر چند کار می کنند اما عملا نمی توانند برنامه های امروزی را اجرا کنند و شاید فقط به درد تایپ و وب گردی ساده بخورند. پروسسورهای این ردیف در جدول زیر آمده است.
جدول 4) مقایسه CPUهای شرکت های Intel و AMD و Cyrix نظرات شما عزیزان: |
| |